Tradition
for innovation
Kvalitet i generationer
Det gode håndværk og den høje kvalitet går som en rød tråd gennem historien hos Johannes Dam & Søn. Det hele begynder 1855, hvor virksomheden bliver grundlagt. Generation efter generation har siden ført bageriet videre, og i dag er det overtaget med kyndig hånd af Jacob Dam, yngste generation i dynastiet.
Vi er traditionsbevidste, og det gælder også traditionen for innovation.
Vi er nysgerrige, optimerer produktionen og prøver løbende kræfter med nye produkter, nye salgskanaler og partnere. Nytænkning er en del af vores DNA, og det var også det, der i sin tid resulterede i Bornholmerkiksen.
En klassiker bliver født i 1924
Skruer vi tiden tilbage til årene efter 1. verdenskrig, var der opbrud overalt. En tysk svend kom til bageriet i Aakirkeby, og han kunne ikke alene tage fat, men havde også opskriften på en unik rugkiks med i lommen.
Bagermester Dam havde familiens flair for nysgerrighed og testede opskriften, for så kunne han udnytte eftervarmen fra de store ovne på en fornuftig måde, når der var bagt rugbrød. Kiksen faldt i god jord hos kunderne, og i dag – et århundrede senere – bliver Bornholmerkiksen stadig bagt og nydt.



Salg til både ind- og udland
Virksomheden Johannes Dam & Søn har længe haft vokseværk, og Bornholmerkiksen har fundet vej til butikker overalt på øen, til hele Danmark og sågar til udlandet. Jacob Dam holder et skarpt øje med markedet og udnytter gerne de muligheder, der viser sig.
Vi samarbejder for eksempel med Singapore Airlines. Flyver du fra København til Singapore på 1. klasse, får du en dobbeltpak med vores kiks til maden. Det viser bare, hvordan et unikt produkt med karakter kan finde vej på tværs af grænserne uden at miste sin tilknytning til de lokale traditioner.
